Ook een ziekenhuis of hospitaal kan niet meer zonder laadpalen voor de bezoekers van patiënten, artsen en personeel. De plaatsing van een laadpaal op de parking is een must geworden.
Elektrisch rijden is steeds meer de norm. Vooralsnog is het prijzig om een elektrische auto aan te schaffen, maar op den duur zal dit steeds betaalbaarder worden voor meer mensen. Voor nu is een hybride auto ook nog een tussenweg waar sommige mensen voor kiezen. Om elektrisch te kunnen rijden, is het nodig de auto op te laden. Dat doe je met een laadpaal. Dus is het voor elektrische rijders fijn om bijvoorbeeld een laadpaal bij het ziekenhuis te hebben.
Een laadpaal bij het ziekenhuis kan van pas komen voor bezoekers, maar ook voor personeel. Waarschijnlijk komt een groot deel van het personeel naar het ziekenhuis met de auto. Voor hen die elektrisch rijden, is een laadpaal bij het ziekenhuis dan wel fijn. Bezoekers die op langer bezoek komen of rijders van taxi’s die een kopje koffie doen tijdens hun stop bij het ziekenhuis, zullen laadpalen bij het ziekenhuis ook erg waarderen.
Reguleren van de energie
Laadpalen vragen natuurlijk wel energie, en die energie moet uit je elektranet komen. De energie die verbruikt wordt voor het opladen van de auto’s op het terrein, wordt dus meegerekend in de energierekening. En er wordt in een ziekenhuis al voldoende energie verbruikt om de boel draaiende te houden met alle apparatuur en daarnaast de standaard dingen als verlichting en computers werkend te houden gedurende ieder moment van de dag.
Daarom is het voor laadpalen bij ziekenhuizen van belang dat de toevoer van energie gereguleerd kan worden. Uiteraard heeft het gebouw en de voorzieningen daarin de voorkeur voor de energietoevoer. Er zijn laadpalen waarbij dit gereguleerd kan worden. Zo wordt er pas energie afgegeven voor de laadpalen wanneer een auto wordt aangesloten. Bovendien kan hier een maximumverbruik op toegepast worden. Er zijn ook slimme laders die de toevoer verdelen wanneer er meerdere auto’s aangesloten worden op laadpalen.
Reguleren van het gebruik
Niet ieder ziekenhuis heeft een openbaar parkeerterrein, maar je wil als ziekenhuis ook niet dat je parkeerruimte gebruikt wordt door mensen die niets te zoeken hebben in of om het ziekenhuis en alleen maar hun auto komen laden. Er moet voldoende parkeerruimte zijn voor je bezoekers en personeel en daarnaast ook voldoende laadpalen voor al die mensen. Zo hebben de meesten er plezier van en bevindt niemand er nadeel van.
Met laadpassen of gezichtsherkenning kun je zorgen voor regulering van het gebruik van je laadpalen. Gezichtsherkenning is bijvoorbeeld praktisch voor je personeel, maar dat betekent wel dat er privépalen zijn voor iedere medewerker. Met passen zorg je dat het gebruik beperkt wordt tot een selecte groep die beschikt over zo’n laadpas. Verschillende laadpassen kunnen toegang bieden tot verschillende laadpalen.
Bewuste keuzes in laadpalen
Laadpalen in grote getalen kunnen aardig in de prijzen lopen. Gebruikers van je laadpalen betalen je wel, en je kunt zelf de tarieven bepalen als bedrijf, maar je betaalt natuurlijk alsnog voor de energie die verbruikt wordt om de auto’s van de gebruikers van de laadpalen op te laden. Om het verbruik te beperken, kies je een slimme laadpaal. Die beperkt het verbruik en zorgt voor eerlijke en efficiënte verdeling van de energie.
Een andere optie voor bewuste keuzes in laadpalen is kiezen voor een andere manier van energietoevoer. Energie kan natuurlijk ook opgewekt worden door wind of zon. Door je laadpalen op groene energie te laten werken, bespaar je je energierekening en het milieu de lasten. En dit hoeft niet nadelig te zijn voor de gebruikers in het kader van gebrek aan energie om de auto op te laden.
Andere overwegingen
Slimme laadpalen en groene laadpalen zijn dus een zinvolle overweging als je laadpalen op je terrein wil bij het ziekenhuis. Zeker omdat het over het algemeen gaat om energieverbruik op grote schaal. Er zijn verschillende aanbieders die ieder andere service en mogelijkheden bieden. Ieder met verschillende prijzen die je kunt opvragen door offertes of contact met het bedrijf. Maar behalve slim en groen kun je ook nadenken over de plaatsing van je laadpalen.
Wil je ze bijvoorbeeld los op je terrein, waar aan meerdere zijden een elektrische auto kan parkeren en de auto kan koppelen? Of heb je liever laadpalen aan de muur, zodat er minder verbouwing noodzakelijk is aan je parkeerterrein. Elektra doortrekken via de muur is namelijk doorgaans gemakkelijker gedaan dan het door de grond naar losse laadpalen trekken. Het nadeel van palen aan de muur is dat je minder flexibel bent in je parkeeropties.
Laadpaal laten plaatsen? Vergelijk hier de prijzen
Ben je op zoek naar de laadpaal prijzen? Wens je in contact te komen met laadpaal installateurs uit jouw regio? Vraag hier een gratis offerte aan. Maak jouw keuze of je een particuliere of zakelijke installatie wenst.